Stevnedag

Share

Kristi Himmelfartsdag er stevnedag for mange. På Gautestad kurs-og misjonssenter har Misjonssambandet i mange år hatt stevne denne dagen. Dei startar onsdagskvelden og held fram torsdag, og det kan dei gjere fordi det er høve til overnatting der. I år skulle Hallvard Myren tale, og Wenche og Jørn Slimestad frå Lyngdal skulle synge.

Då eg var ung, arrangerte Ryfylke og Jæren indremisjon kretsungdomsstevne denne dagen. Det var alltid lagt til ein stad i Ryfylke, og det vart chartra båtar for å få med alle folka frå Jæren til stevnet. Eg hugsar gamle Kong Sverre og Sandnes var med, men også ferjer som Jøsenfjord og Hjelmelandsfjord var med. Då kunne ein starte alt på turen innover når veret var fint og syngje og spele på turen.

Tida har endra seg frå 1960-talet, i dag dreg folk med eigen transport til stevne og lag, Men når bedehusfolket samlast, vil det framleis vere sang og musikk.  Musikken er nok også endra noko, det er kanskje færre gitarar og trekkspel og meir slagverk, men å prise Gud og takke Jesus for vår med ljose dagar, for frelse og nytt liv, det gjer kyrkjelydar også i våre dagar.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.