Alt vi har vore med på

Share

Når eg har ei stille stund her på Eskeland, kan eg tenke på alt eg har vore med på i åra som ligg bak. Eg kan også tenke på folk eg har møtt. Ein av dei var Nils Kåre Vedvik.

Då vi i 1976 skulle reise til Hadsel folkehøyskole på Stokmarknes, hadde skolen hatt få elevar. Vi engasjerte difor Nils Kåre Vedvik til å drive PR for skolen, og han laga intervju med meg som kom i mange aviser. Han laga også anna informasjonsmateriell, og smått om senn tok søknader om plass til å kome. Då vi starta i august, hadde vi 85 elevar og bare plass til 80, så elevar måtte bu på ledige rom i lærarbustader og skulen sine gjesterom.

Sidan har eg knapt hatt kontakt med med Nils Kåre, han var ein vandringsmann og reiste vidare. Han vart engasjert i Sjømannsmisjonen og var assistent i Brasil, han var også redaktør av Santalen og skreiv to bøker.

Nils Kåre var frå Måløy og brukte eit propert nynorsk. Når han ringte, presenterte han seg som Vyrde Vetvik, og det var mange som ikkje skjøna det han sa, og trudde vyrde var førenamnet hans.

Søk på nett synte at han døydde i 2017. Fred over Vyrde Vetvik sitt minne.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.