Kvardag att

Share

No er det ikkje fleire ekstra raude dagar på kalenderen før 1. juledag, sa ein eller annan i radioen i dag. Pinsehelga er over, folk har hatt fine dagar i alle fall her sør, men no er det kvardag att.

For ein pensjonist betyr det vel ikkje så mykje, vi skal ikkje på jobb i morgon, men det betyr jo at det kjem aviser og at ein kan ta ein tur på butikken om det er noko som manglar i skapet.

I går var det gudsteneste frå Lura kirke i Sandnes. Teksten handla om å kjenne Jesu røyst, og det illustrerte presten godt ved å syne til eit eksempel frå den tida då det bare var ein radiokanal. Kanalverten då var Svanhild Mundheim, alle kjende røysta hennar. Presten Øyvind S. Alsaker fortalde om ein gong ho var i sjømannskyrkja i Brüssel der han var prest på 1980-talet, og då ho skulle vere tekstlesar. Då ho opna munnen, kjende alle røysta hennar.

Seinare kunne vi som er interesserte i sport glede oss over at Norge vann handball-EM for kvinner med Kathrine Lunde som ein levande vegg i mål, at Norge vann fotballkamp mot Sverige, det er svææært lenge sidan sist og at ein norsk syklist vart nummer 2 i ein etappe i eit sykkelritt i Frankrike.

Men no er det kvardag att, så eg får nok prøve å skrive litt på Setesdalswiki i morgon om eg blir litt inspirert.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.