Besøk frå Setesdal

Share

I kveld kom Niklos K. Besteland på besøk saman med Olav Føreland frå Søgne. Kvar sommar plar Niklos ta ein tur til Olav, som er firmenningen hans. Før dei kom til oss, hadde dei hatt ein aktiv dag med musikkandakt i Domkyrkja i Kristiansand klokka 11, så heim for noko mat. Etter det hadde dei lagt seg til å kvile middag og sove lenge. Det er nok varmen, den kan slå ut ein nordboar som ikkje lever med temperaturar godt oppe på 20-talet så ofte.

Dermed vart det kveld før dei kom til oss. Vi fekk oss ein hyggeleg prat. Niklos hadde kome til Søgne i går, men i morgon bar det heimover att. I dag hadde han også fått ein god prat med domorganisten i Kristiansand, dei hadde prata eit par timar saman etter lunsjkonserten. I går var det cruisebåt inne og over 100 på konserten, men i dag var det bare 20-25 tilhøyrarar.

I Høllen er det ein gjenbruksbutikk der Olav har vakt torsdagar, inntektene går til kyrkja si drift i Søgne. Han fortalde at han opplevde det meiningsfullt å vere med der. Før hadde han ansvar for bøker der, men no er han med utan ansvar.

Kaffe brødskive med nøkkelost og mandalskringle smakte godt og praten gjekk om mangt og mykje før dei tok vegen heimover.

Takk for besøket.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.