Bjørnsgard

Share

I dag fekk Setesdalswiki ein særs verdifull artikkel etter mi meining. Den handla om bygningane på Bjørnsgard i Sørkedalen. Det var Anton Raabe. mannen bak Huldreheimen i Bykle som samla bygningane og dermed tok vare på verdifull kulturarv. Her samla han 19 svært gamle bygningar. Artikkelen har ei liste over alle. Bygga frå Setesdal er basert på eit hefte Olav M. Holen har gitt ut i år: Soga om Huldreheimen (2022). Dei andre er henta frå artikkel på Wikipedia på bokmål.

Sjølv tok eg meg på tak og skreiv inn overskriftene frå to aviser av Setesdølen. Eg fekk ikkje dagens avis, og måtte sende melding om det. Vonleg kjem ho i konvolutt om nokre dagar, Postverket er ikkje som dei var, men den som ventar på noko godt, ventar ikkje forgjeves, heiter det jo.

Her er framsida på boka av Olav M. Holen:

Åpne bilde

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.