Bygdebok

Share

Bygdebok for Halse og Harkmark, bind 3 kom ut i dag. Vi hadde bestilt den, og Reidun reiste saman med Rønnaug og Lars Gustav til Risøbank, der lanseringa skulle vere. Der var det foredrag i samband med avslutninga av 100-årsjubileet for Mandal som by, så det var mykje folk samla. Men i varmen droppa dei foredraga og kom etter kvart heim med ei rykande fersk bok i stort format på over 500 sider.

Ettersom Skjernøy er med i boka, fann Reidun mykje interessant å lese. Her er litt av omtalen av boka frå Kulturetaten:

Forfatterne

Det er Paul Sveinall som har skrevet grunnmanuset til dette bindet, og som har tatt seg av historiefaglig veiledning i prosessen frem mot publisering.

Knut Lindseth har stått for oppdatering av slektsopplysninger og eiendomshistorikk de to siste tiårene, og han er også billedredaktør.

Håkon R. Sødal har vært redaktør og har sammen med Knut Lindseth bidratt med kulturhistoriske avsnitt knyttet til gårds- og personalhistorikken.

Prosjektleder
Kultursjef Alfred Solgaard er kommunens prosjektleder.

Om boken

Mange detaljer
Boken inneholder en enorm mengde historiske slektsopplysninger og er forsynt rikelig med billedstoff og småartikler. Det gis et fyldig bilde av kystfolkets historiske levemåte og innsats gjennom århundrene.

Hundre års ferd
De første initiativ til bygdehistorien for gamle Halse og Harkmark herred ble tatt for hundre år siden (1920-tallet). Det har altså vært en lang vei frem til dagens publisering. Mange lokale hjelpere har gjennom tidene bidratt med innsamling av informasjon, noe som har vært avgjørende for å sikre opplysningene og gi nærbilder av forholdene.

Bygdebok for Halse og Harkmark

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.