Guds gylne fuglerede

Share

I dag har eg brukt litt tid på boka Guds gylne fuglerede av Harald Stene Dehlin. Han var journalist i Aftenposten i mange år og eg hadde gleda av å møte han den gongen eg var redaktør av Fiskerens Venn. Han hadde bakgrunn som predikant i Indremisjonsselskapet før han vart journalist, så han var vel kjent med kyrkje- og kristenliv. Dette saman med kulturstoff var områda hans i avisa også. Det vil nok kome ein artikkel om boka på Setesdalswiki etter kvart.

Guds gylne fuglerede er eit bilde på dei mange ulike kyrkjesamfunn som finst. Eit bilde av Gud er at han samlar sine barn som ei hønemor samlar kyllingane under vengene sine. Harald Stene Dehlin har funne representantar og samtalar med dei: Gunnar Rørstrand, Einar Lundby, Peder Liland, Willis Säwe, Egil Hovland, Fredrik Wisløff, Chr. Svanholm og mange fleire.

I morgon er det sending i Valle Radio klokka 18. Ingen av personane som er omtalte i boka eg skreiv om, vil vere med der, men du kan litte til andre interessante folk om du leitar deg fram til sendinga.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.