Henrik Wergeland

Share

Då eg gjekk på realskulen, trur eg det var, skreiv eg eit lesarinnlegg i Stavanger Aftenblad. Eg hugsar ikkje kva det handla om, men den gongen honorerte avisa lesarinnlegg, så eg fekk nokre kroner. For dei kjøpte eg den tjukkaste boka eg nesten har i boksamlinga mi, Henrik Wergeland Samlede verker. Her fann eg denne sangen:

Den prektigkledde sommerfugl
er fløyet fra Guds hånd.
Han ga den gyldne ringer
og røde purpurbånd.

Han lærte den å flyve høyt,
høyere enn jeg er.
Den har nok fuglens lyster,
men ei dens dun og fjær.

Og alle verdens mennesker
og alle kongebud
ei gjøre kan en sommerfugl.
Det kan alene Gud

Dagpåfugløye (Heteroneura)

Bildet av dagpåfugløye er frå Wikipedia si side om sommarfuglar: https://no.wikipedia.org/wiki/Sommerfugler

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.