Wikipedia-artikkel

Share

I dag gjorde eg meg bruk av eit gammalt avisutklipp frå Vårt Land. Det var frå 23. mars 1998 og hadde ein liten nekrolog om ein ordførar på Voss. Ordførarar er godt stoff for Wikipedia, så eg tenkte at eg får prøve meg på ein artikkel der. Det er ikkje ofte eg gjer det, dei siste åra har det vore Setesdalswiki som har hatt fokus i skrivinga mi.

Artikkelen vart på knappe tusen teikn, men fekk med det viktigaste: Perioden han var ordførar, partiet hans, sivil jobb og fødselsdata. Men eg bør nok skrive meir der om eg skal kome inn i det att, for no var eg ganske rusten.

Wikipedia har fleire diskusjonssider for prinsippielle diskusjonar. Dei er kanskje litt avkorta i sommarvarmen, men mange meiningar om artiklar og korleis ein skal skrive, dukkar opp. Eg er ikkje så glad i å diskutere, så endåtil å lese diskusjonane er litt slitsamt. Men no har i det minste ein av dei mange ordførarane i lista over ordførarar i Voss fått ein liten artikkel. Det står att svært mange før den lista er komplett.

Det same avisutklippet hadde også ein nekrolog om ein prest eg har i prestelista på Setesdalswiki, så eg vil nok få ein artikkel der også etter kvart. Så gamle aviser og avisutklipp har ein nytteverdi når ein skal lage eit digitalt leksikon.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.