Fiskerliv

Share

For ei veke sidan fann eg Den indre Sjømannsmisjon si 75-årshistorie Fiskerliv i helg og yrke i Wangsmo antikvariat i Trondheim. Den var skriven av lektor Hans Jacobsen og eg bestilte den. 200 kroner skulle dei ha for den, så kom porto på 75 kroner i tillegg. I går kom den i postkassen, og slik vart den ein bursdagsgave til meg sjølv. Frå før hadde eg jo 100-årshistoria av Kjell Hagen, så no har eg begge bøkene.

Med desse bøkene på plass har eg kjelder for å skrive artiklar på Setesdalwiki om mange folk som hadde si teneste i organisasjonen. Eg kan også skrive om fiskarheimane og betelskipa, så det er nok å ta av. Det blir jo små glimt og ikkje ei større, gjennomgripande historie. Om organisasjonen har tenkt å skrive ei slik bok til 150-årsjubileet, veit eg ikkje. Men om dei tenkjer det, bør dei vel starte snart.

Bilderesultat for fiskerliv i helg og yrke

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.