I sola

Share

I ettermiddag gjekk eg ut i sola for å få litt D-vitamin. Dosen vart helst liten, for sola gladde og då vart det ikkje så varmt, så eg trekte inn att. Med meg ut hadde eg ei bok av Carl Sundby som dukka opp av ein pose bøker eg hadde.

I kveld googla eg han. Då fann eg dette på  telemarksportalen.no:

Carl Sundby (1903 – 1974) var lærer på Heistad og Klevestrand i 1930 og -40 åra. Etter krigen ble han ble utnevnt til skoleinspektør for Eidanger kommune med kontor på Klevstrand skole.  Etter sammenslåingen med Porsgrunn kommune, i begynnelsen av 1960-årene, fortsatte han som skoleinspektør i storkommunen med kontor i Porsgrunn rådhus.   I andre halvpart av 1960-årene ble han utnevnt til konstituert  skoledirektør for Telemark fylke, en stilling han hadde til han gikk av som pensjonist.  Sundby var medlem og formann av bibliotekstyret i Eidanger fra midten av 30-åra til 1957. En periode styrte han også biblioteket på Heistad.
Han ble tildelt Kongens fortjenestemedalje i gull p.g.a. sine lokale engasjement

Bibliografi:

Sola skein på både blomar og folk:

Kan være et bilde av blomst og utendørs

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.