Kristeleg og frilyndt

Share

Overskrifta er henta frå rap-teksten som Knut K. Homme les i innleiingsvignetten til sendinga i Valle Radio. Mange har meint at det kristelege skulle vere på tysdagane og så kunne det frilynde vere på onsdagane. Men det heng saman, så ofte blir det ei god blanding, slik som i kveld, der vi etter Asbjørn Kvalbeins kåseri fekk Oddvar Søvik sin andakt om bønn.

Så vart klokka halv sju, då heiter programposten i sommar Folk og musikk. Først ut var Olav M. Holen om Svein Hovden, forteljaren og sogemannen frå Bykle som også budde i Suldal i nokre år. Då var han på sildefiske. No skal det vere eit arrangement for å minnast den særmerkte mannen.

Etter Olav kom Karin Bøe og fortalde om ein svært lokal skikk knytt til Setesdalsbunaden. Når ein skulle i kyrkja, måtte ein ha kyrkjetjeld. I haust blir det kurs i å veve slike plagg. Det er lettare å få fine fargar no enn då dei før måtte nytte plantefargar.

Øyvind Kleiveland avliva myta om at Hans Nielsen Hauge gjekk og strikka. Han hadde større fart, i dag ville vi sikkert kalla det jogga, og det er ikkje lett å strikke og å jogge samstundes. No skal dokumentarfilmen han har laga, visast i Stavanger og Mandal komande sundag. Målet er at dokumentarfilmen skal skape så mykje blest om mannen at ein rik person blar opp så mykje pengar at det blir råd å lage ein spelefilm. Filmen frå 1961 var spelefilm, men vi treng ein moderne film.

Ole Birger Lien er glad i molter, men i kveld snakka han mest om at han som informasjonskonsulent i Bykle skal prøve å formidle dei forteljingane om livet i kommunen som gjer at folk kanskje vil vurdere å flytte til kommunen, og i alle fall at folk slår ring om heimekommunen, det er mykje som trugar folketal i distriktskommunane.

Aller sist i den aktuelle timen hadde Siri Johannessen ein samtale med leiaren i Bjørnevatn løypelag. Han var lite glad for at nokon hadde samla inn løypestikkene dei hadde sett opp og som var tenkt å skulle stå ute heile året. Irritasjonen hans kunne vi høyre heilt frå Arendalsuka, og truleg sensurerte han seg sjølv ganske mykje når han visste at det gjekk på direkten.

Variert og flott, lokalt og nasjonalt.

 

18.00 Kvarteret, programinformasjon, og kåseri fra Norea
18.15 Over en åpen bibel fra Norea ved Oddvar Søvik
18.30 Folk og musikk med

Olav M Holen om Svein Hovdenstemne og bok om Huldreheimen
Karin Bøe: fargar og teknikkar i kyrkjetjeld og -tæpe
Øyvind Kleiveland: Hans Nielsen Haugefilmen i førpremiere
Ole Birger Lien, (molte)nytt frå Bykle

20.30 Postludium ved Niklos K. Besteland

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.