Lærar

Share

I dag skreiv eg om læraren min på lærarskolen i Stavanger, Olav Golf. Han var ein markert pedagog og sensor i pedagogikk og spesialpedagogikk og gav ut fleire bøker. Etter at han vart pensjonist, ville han arbeide med utdanning av lærarar i USA. Difor reiste han til USA for å lære meir om dette gjennom gransking av kjelder der. Men då han spurde om å få ein fast plass for å kunne ha bøkene sine og sleppe å finne dei fram frå gong til gong, fekk han til svar at det bare var for doktorgradsstudentar. Soga fortel at han då reiste heim og tok doktorgrad på Universitetet i Oslo 73 år gammal. Så kunne han få fast plass over there.

Alt dette skjedde mange år etter at eg frå 1969-71 sat under kateteret hans på gamle Nylund skole i Stavanger, som også hadde plass til lærarstudentar.

Her er artikkelen: Olav Golf

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.