Ubuntu

Share

Ubuntu er kanskje mest kjent som ein versjon av eit operativsystem for datamaskinar. Men i kveld fortalde forfattaren og stemmen fra Afrika, Tomm Kristiansen, i samtale med Siri Johannessen i Valle radio at ordet betyr fellesskap. I Afrika gjeld fellesskapet framom alt, i Europa er vi individualistiske i vår væremåte og levemåte. I Afrika er dei derfor innstilte på å tilgi, noko som Nelson Mandela synte oss ganske så godt. Han fortalde eit eksempel på ei kone som var tutsi i Uganda under massakren der. Naboen var hutu og drap mannen hennar. Sidan kom han og bad om tilgjeving, og etter at han hadde sona straffa hadde dei middag saman kvar sundag.

Han lærte seg ikkje noko afrikanske språk, Sør-Afrika har 10 språk, Nigeria har 100, men dei aller fleste kan engelsk, så då kunne han nytte det i jobben. Måndag 15. august kjem han til Hylestad soknehus for å fortelje og presentere den siste boka si, Afrikanske fortellinger.

Det programmet bør samle fullt hus på Rysstad.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.