Ett minutt til sending

Share

I dag dukka ei gammal bok opp i ei bokhylle: Ett minutt til sending av Per Øyvind Heradstveit. Dei som hugsar fjernsynet sin barndom her i landet, hugsar kanskje også den hardtslåande journalisten. Her har han skrive ei bok med refleksjonar om journalistikk, og den er interessant også for ein som aldri har vore på TV, for på  radio gjeld dei nok mange av dei same journalistiske reglane.

Mykje vatn har runne i havet etter at boka kom ut i 1970, den gongen var det nokså eksotisk å ha direkte kontakt med USA, i dag reflekterer vi ikkje over slikt. Vi har fått fargar og får med oss blomehav i samband med at Elisabeth II  er død og reaksjonar frå Australia kjem også inn i stova. Boka har mange treffande illustrasjonar av Ellen Auensen. Eg tek med ein slik, henta frå Wikipedia, og difor fri til å bruke. Her dansar Gro Harlem Brundtland med Francois Mitterand, ikkje alle var glade for slike dansetrinn i EU-kampen i 1994, 20 år etter at boka kom ut

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.