Ny prest

Share

Den  nye presten i Valle, Toralv Frøysaa Lie, var gjest i studio i Valle Radio i kveld. Her fekk vi høyre at han gjekk på Hornnes landsgymnas, studerte to år på Misjonshøgskolen i Stavanger, men sidan fullførte teologistudiet på Menighetsfakultetet i Oslo.

Seinare var han prest fleire stader, både i Rogaland og Agder, men også i Nord-Norge, meiner eg at han sa. Eg burde jo teke notatar, slik at eg hadde noko meir handfast å gå ut frå når eg skulle skrive blogg, men slik vart det ikkje.

Eit tema dei snakka om, var Celebrate Recovery, som han har vore engasjert i. Organisasjonen sitt hovudkontor i Norge ligg i Iveland. Det er eit tolv-trinns program og liknar på det som Anonyme Alkoholikarar har, der ein skal kome ut av avhengigheit.

Celebrate Recovery er et kristent 12 trinns program som tilbyr hjelp til mennesker som opplever vanskeligheter i sine liv. Angst, depresjoner, smerte, sorg, avhengighet og medavhengighet er bare noen eksempler på hvilke vanskeligheter dette programmet hjelper norske kvinner og menn med i dag.

Dersom du opplever at du ikke mestrer ditt liv, at du sliter med avhengighet, angst, sinne, medavhengighet eller på andre måter føler at livet er vanskelig, da skal du vite at du ikke er alene. CR kan tilby deg et trygt sted der du kan jobbe med dine problemer i et trygt og inkluderende miljø. Celebrate Recovery er et Kristus sentrert program som består av et fellesskap av mennesker som erkjenner forskjellige problemer i sine liv. Vi møtes en gang i uken til undervisning og til samlinger i grupper som er relaterte til vårt tilfrisknings område. Her er det ingen som vil forsøke å «fikse» deg. Men du vil oppleve at du gjennom samvær med andre mennesker som er i samme situasjon som deg, vil bli satt i stand til å gjøre de endringene i eget liv som er nødvendige. Gjennom undervisning, lovsang og ved å sette ord på egne tanker, følelser og handlinger i delegruppene opplever vi at mennesker blir satt i frihet fra ting som har preget dem i årevis. En sponsor som står ved din side, trinnstudie til opplæring, delegruppene for egenterapi og fellesskapet med andre «ekte» mennesker som en sosial støtte gir en flott atmosfære som tilrettelegger for arbeidet med egen tilfriskning.

 

Celebrate Recovery programmer ble opprettet/utformet av John Baker i samarbeid med Rick Warren, pastor i Saddleback Community Church (USA) i 1991. Celebrate Recovery Norge er en offisiell samarbeidspartner med CR i USA med hovedkontor i Iveland. Celebrate Recovery startet i Norge i 2007.

Siden arbeidet startet i 2007 har mange mennesker fått hjelp, og CR er i ferd med å etablere seg på andre steder i Norge.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.