Innhaldsliste

Share

I kveld hadde eg ein prat med Torbjørn Greipsland der vi mellom anna snakka om Olav Golf si avhandling om Red Wing Seminarium. Den har sjølvsagt innhaldsliste og bibliografi, men personregister manglar og det er eit sakn. Når ein skal sjekke om eit namn er å finne i teksten, må ein bla gjennom heile avhandlinga.

I våre dagar er det lett å lage slike lister, skriveprogrammet gjer det mest automatisk, men i 1994 var det ikkje så lett, då måtte ein gjere det manuelt, og det var eit stort arbeid. Difor er det ikkje så rart at det manglar.

Vi snakka litt saman om eg kanskje skulle gjere det, det ville jo ta litt tid, men kan hende hadde det vore verd innsatsen.

Det har jo vore ei sterk utvikling i korleis slike oppgåver vert laga på dei knappe 30 åra som har gått. Dei som jobbar med slikt no for tida, har langt betre hjelpemiddel enn tidlegare, og slik sett er det nok lettare å halde styr på stoffet. Fotnoter og sluttnoter er også lettare å lage no, akkurat som innhaldsliste kan dei genererast av dataprogrammet. Men eg les meg framover og finn stoff eg nok skal kunne lage artiklar om på Setesdalswiki, når eg bare får områ meg litt.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.