Red Wing Seminarium

Share

I dag fekk eg Olav Golf si doktoravhandling Red Wing Seminary – Et haugiansk skoletiltak i Amerika. Undertittelen er Forhistorie og pionertid frem til 1885. Den er på over 340 sider i A4 format frå 1984, skriven på skrivemaskin, trur eg nok.

Den boka kan nok danne grunnlaget for artiklar på Setesdalswiki om eg får inspirasjon. Ein setesdøl er nemnd i boka så langt, Tor B. Homme, han ivra for å få etablert misjonsskule i Stavanger. Han var haugianar og oppteken av utdanning for lærarar og prestar, som mange haugianarar var. Vi får høyre ein del om det i innleiinga.

Eg måtte slå opp i bygdeboka for Valle bind 5, side 447 og lese om Tor B. Homme, han kvidde seg ikkje for å ta presten i skule om det trongst. I boka er det ei teikning av han, han var visst liten av vekst, og det har Olav Bjørgum fått fram i teikninga der han diskuterer med presten.

Men eg er bare komen til side 100, så eg har ein del att å lese, og det vil nok kome meir på bloggen seinare.

 

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.