Vidt spenn

Share

Det kan vere eit vidt spenn over ei sending i Valle Radio, og det opplevde vi i kveld. Etter andakt ved Torfinn Brokke var det rektor Marit Jaabæk Brokke som hadde kommunal informasjon, og ho kunne fortelje at Valle skule truleg er ein av dei som er lengst framme i landet når det gjeld digitalisering. Elevane får nettbrett i 2. klasse og PC i 5. og 8. klasse. No er det ingen tavler og kritt att på skulen, heller ikkje whiteboard, som dei hadde ei stund. No er alt digitalt.

I den aktuelle timen var det ein prat om Kulturveka 2022 med Berit Junge Henriksen.

Ørnulf Hasla hadde også funne plass til ein god prat med leiaren i Setesdal Spelemannslag, Gunnar Drengson Ose. Han fortalde at det var tre Gunnar Ose då han vaks opp, så dei måtte bruke patronym for å skilje mellom dei, og slik hadde det blitt at han oftast vart kalla Gunnar Drengson. Statsbudsjettet har gitt ein million til folkemusikkopplæring, noko Gro Bråten hadde arbeidd mykje for, ein kan ikkje ha eit UNESCO-prosjekt utan at det får pengar til å løne instruktørar. Spelemannslaget har eit fond for å løne utøvarar, dette kan dei som vil ha ein utøvar til å opptre søke støtte frå. Ein kan få dekka to tredeler av honoraret.

Det nærmar seg Setesdalskonferansen, og i år er Ole Tom Nomeland konferanseleiar. Han fortalde noko om programmet for konferansen, det skulle leggast ut på nettsida til Setesdalskonferansen i morgon.

I Opi sending kom Kirstin Laasbye Sagneskar med i studio. Eg hadde laga rebusane, dei var relaterte til Kulturveka, men det var ikkje så mange telefonar, så dei slutta av utan å bruke alle eg hadde laga. Etter vel ein time var Opi sending slutt og tankane kunne spinne vidare på det vi hadde fått høyre.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.